Ölands Skördefest 29/9 – 1/10


Nyskördade äpplen

Mirabellgården bjuder in till Skördefest under dagarna tre, med start fredagen den 29:e september.

Konstnatten

Upplyst trädgård

Fredag 29/9 öppnar butik, galleri och café klockan 11 och har sedan öppet till långt fram på natten. När skymningen faller tar Konstnattens begivenheter vid. Trädgården blir både vacker, spännande och skrämmande. I den (någorlunda) städade och tuktade delen tänds lampor, ljus och marschaller. Mellan Mirabellgården och granngården TIgården finns en upplyst stig, kantad med spännande figurer. I den nedre, vildare delen av trädgården gömmer sig både det ena och det andra. Den modige kan låna en ficklampa, ta sig runt på spökjakt och samla spökpoäng, som sedan kan lösas in i caféet.

Konst

I vårt galleri visas målningar av Gunnar Gauffin och rakubränd keramik av Siv Eskilsson. I caféet visas foton av Ola Hilltorp och på den upplysta stigen mellan Mirabellgården och Tigården finns fantasifulla järnskulpturer av Horst Eckhardt. Tigårdens galleri rymmer verk av Bengt Winbladh och Janne Bergström. Du har väl inte missat Södra Ölands Konstnatt? Här finns så många ställen att besöka och så mycket vackert och spännande att se och beundra.

Mat & Fika

I vårt lilla ekocafé serveras under dagtid kaffe/te/kaka, som under fredagens konstnatt kompletteras med värmande soppa och bröd. För den hungrige finns Langosvagnen stationerad på granngården, ett stenkast söderut från Mirabellgården räknat.

Skördefesten dagtid

Skördebutiken

vinäger

Det mesta i köksträdgården är skördat. En del av skörden har hamnat i de flaskor och burkar som nu finns på våra hyllor. Någon rekordskörd har det inte blivit i år. Gurkorna har varit få och små, så favoriten Chiligurka finns det bara ett fåtal burkar av. Först till kvarn… Mirabellerna blommade så fint i våras och bina surrade glatt, men sedan kom kylan. Det blev inte så stor skörd i år. Tillräckligt ändå för att fylla på förrådet av syrlig mirabellmarmelad. Som så många andra har vi i alla fall fått en stor päronskörd i år. Det mesta ska bli cider (till vårt eget hushåll) och en del kommer att vidarefördas till päroncidervinäger (klar till nästa år). Päron + fänkålsfrön är en smakkombination som ger en väldigt god marmelad till ost. Den finns förstås i butiken. Märkligt nog har en del av våra äppelträd gett rikligt med frukt. Mustmannen L är glad för det och tappar upp en del av den goda musten på flaskor till försäljning i butiken.

Trädgårdsbutiken

Vackra och rostiga prydnader

Vår vackra toscanska terrakotta kan du förstås alltid titta på, känna på och kanske köpa något av. Nedsatt pris på vissa krukor. Alla grönsaksfröer säljer vi nu med 30% skördefestrabatt! Trädgårdsredskap och mycket annat, både praktiskt och till lyst, finns förstås också.

Växthus och café

Både café och växthus har bytt om till höstkläder. Under skördefestdagarna har vi också glädjen att visa (och sälja) Kookons underbart vackra kuddar sydda av japanska kimonotyger i ull och siden. Man blir lycklig bara av att se dem!

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.