GALLERI


Kalkstensladans övervåning inrymmer ett litet galleri. Under några år har vi här visat konst, hantverk och konsthantverk av olika slag.

Galleri-och-butik-i-kalkstensladan

2020

I år bjöd tre kvinnor på verk med tre olika uttryck. Vi fick se drömmiga och fantasifulla oljepasteller av Katarina Olausson Säll och Malin Signahls grafiska blad i milda pasteller. Harriet Berghults dressyrhästar i järn blev spännande kontraster till målningarna.

2019

Denna sommar fylldes galleriet av underbart vackra japanska sidenkimonos. Det är ett storslaget hantverk med en spännande historia. Utställningen var ett samarbete med @Kookon_by_sweden/Jeanette Fägnell som äger denna skatt.

2018

Denna säsong visade vi Eva Larssons fina stengodshästar, Christina Larssons vackra keramik och dessutom härligt glada målningar av Pia Lindström-Stenholm. Eva och Christina är systrar och designerduon bakom Stålhettas produkter.

2016 och 2017

Mirabellgården samarbetade med Bengt Winbladhs galleri på granngården Tigården. Längs stigen mellan våra gårdar fanns några av Horst Eckhardts spännande och fantasifulla järnskulpturer utplacerade. Mirabellgårdens galleri visade keramik av Siv Eskilsson och målningar av Gunnar Gauffin. Båda konstnärerna är hemmahörande i Pataholm.