GALLERI


Kalkstensladans övervåning inrymmer ett litet galleri. Under några år har vi här visat konst, hantverk och konsthantverk av olika slag.

Galleri-och-butik-i-kalkstensladan

2024

Maria Luostarinen visar Blomsterstudier, tuschteckningar av växter och djur, samt delar ur en pågående serie akvarellmålningar med titeln Owph.

Vernissage fredag 14 juni 12-15

Utställningen pågår till och med 31 augusti

Så här skriver Maria om sig själv och om sina verk:
I min praktik utforskar jag frågor kring livet och existensen, i form av installationer, textila arbeten, stora draperingar och broderier, assemblage, verk på papper och poetiska promenader. Jag arbetar rumsligt, i dialog med platsen och med betraktaren. Material hämtas från den egna och från vår gemensamma historia och omgivning för att fogas ihop intuitivt.

Foto: Ari Luostarinen

2023

Även i år har vi nöjet att visa akvareller av Göran Lundström. Motiv och färgval är i år lite annorlunda.

2022

I sommar gläds vi åt Göran Lundströms milda akvareller där motiv och färger är inspirerade av det Öländska Alvaret.

2020

I år bjöd tre kvinnor på verk med tre olika uttryck. Vi fick se drömmiga och fantasifulla oljepasteller av Katarina Olausson Säll och Malin Signahls grafiska blad i milda pasteller. Harriet Berghults dressyrhästar i järn blev spännande kontraster till målningarna.

2019

Denna sommar fylldes galleriet av underbart vackra japanska sidenkimonos. Det är ett storslaget hantverk med en spännande historia. Utställningen var ett samarbete med @Kookon_by_sweden/Jeanette Fägnell som äger denna skatt.

2018

Denna säsong visade vi Eva Larssons fina stengodshästar, Christina Larssons vackra keramik och dessutom härligt glada målningar av Pia Lindström-Stenholm. Eva och Christina är systrar och designerduon bakom Stålhettas produkter.

2016 och 2017

Mirabellgården samarbetade med Bengt Winbladhs galleri på granngården Tigården. Längs stigen mellan våra gårdar fanns några av Horst Eckhardts spännande och fantasifulla järnskulpturer utplacerade. Mirabellgårdens galleri visade keramik av Siv Eskilsson och målningar av Gunnar Gauffin. Båda konstnärerna är hemmahörande i Pataholm.