Öland Spirar 10-12 maj. Välkommen till Mirabellgården!


bi och blommande gräslök

Det vårliga, årliga evenemanget Öland Spirar är en höjdpunkt för alla oss älskare av vårens, värmens, blommornas och fåglarnas återkomst. Över hela ön bjuds på små och stora evenemang; för barn, för vuxna, för barnsliga vuxna och för alla andra som vill se och uppleva trädgårdar, djur och natur i den allra första, späda grönskan. Leta upp tidningen ’Öland spirar’ eller klicka dig in på evenemangets hemsida, botanisera bland alla evenemang och välj ut det som lockar mest. Njut av Öland!

Välkommen till oss på Mirabellgården!

Fredag/lördag 11-17, söndag 11-16

Öppen trädgård, plantor och fröer

Ströva runt, slå dig ned, prata med oss. Tomten är på knappt 6000 kvadratmeter, med en någorlunda välordnad trädgård nära hus och växthus. Tomten sluttar svagt mot väster och har utsikt över Kalmarsund. Från den rådjurssäkrade köksträdgården kan du följa en klippt stig förbi en liten lekplats och ned mot tomtens vildare delar. Längst ner i sydväst går det att kika över den låga stenmuren och in på granntomten. Här, i ’vilda skogen’, har generationer av barn byggt sina kojor. Spår av gamla och nya är lätta att få syn på.

Dessa dagar har vi också försäljning av fröer, plantor och sticklingar. Här finns många spännande tomatsorter som du inte kan köpa i de vanliga trädgårdsbutikerna + plantor av chili, paprika, gurka, squash, aubergine, physalis och en del annat. Kanske har vi också ett antal små vildpelargoner till försäljning.

I år säljer vi också Emmaljungas ekojord och tomatjord. Allt för att dina nyinköpta plantor ska få ett fortsatt gott liv.

För barnen

Var rädd om trädgårdens minsta medarbetare. På lördag 11/5 klockan 12 och klockan 14 kan du bygga en enkel insektsbostad att ta med hem till din egen trädgård. Klara visar och hjälper dig.

Gårdsbutik

varor i butiken

Underbara terracottakrukor till dina finaste växter! Vi importerar vacker och frosttålig terracotta från Toscana i Italien och är återförsäljare av Cadabra designs snygga krukor från Kreta.

I butiken finns också rejäla, svensktillverkade trädgårdsredskap för både barn och vuxna, fina och praktiska trädgårdstillbehör från ELDgarden och Stålhetta. Snyggaste snickarbyxan från FloraManufaktur i ekologisk bomull är dessutom otroligt praktisk – och skön! I butiken finns våra egna brickor och brickbord.

Mathantverk

Ett par sorters vinäger + mirabellmarmelad finns förstås på hyllorna. Vinägern är en ren hantverksprodukt, 100% frukt. Årets spännande nyhet är vår mjölksyrade äppelmust, väldigt nyttig och väldigt god.

Galleri

I år visar vi en spännande utställning om och med japanska kimonos från 1920/1930-talen. Vackert, färgstarkt, intressant. Vilket hantverk!

Den begåvade formgivaren och konstnären Malin Signals blomsterporträtt har hittat till Mirabellgården.

Café

I vårt minicafé serverar vi ekologiskt! Sittplatser finns både utomhus, i växthuset och inomhus i stenladans festlokal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.