BUTIK 4


Mirabellgårdens butik – När kvalitén får avgöra

Hos oss hittar du inte allt du behöver för din trädgård, men kanske det där lilla extra för att förhöja njutningen, att ge bort eller behålla själv. Alla produkter vi säljer är noga utvalda och av mycket hög kvalitet.

Vår terracotta

Toscana på ÖlandMässingskran och väggtavlaFundersam terracottaängel

Våra terracottaprodukter håller mycket hög kvalitet. Produktionen är småskalig och sker hantverksmässigt, där yrkesskicklighet och stolta traditioner kombineras med förstklassigt råmaterial. Flera områden runt Medelhavet har utmärkta förutsättningar för att tillverka lerkärl av hög kvalitet. I Toscana, Italien, finns en månghundraårig tradition av kruktillverkning. Vi har förälskat oss i Toscanas vackra terrakotta, besökt flera av de skickliga tillverkarna och valt ut några av dem, som nu levererar vackra varor till vår butik. LÄS MER OM TERRACOTTA HÄR

De vackra, tåliga och lite tunnare krukorna från Trapsano på Kreta importeras av Cadabra design och finns också i vår butik.

SE FLER BILDER PÅ VÅR TERRACOTTA HÄR

Italienska (och andra) grönsaksfröer

Italienska grönsaksfröer

Gourmetodla på italienska! Vi säljer fröer till många  läckerheter som går alldeles utmärkt att odla i Sverige. En del av av Italiens spännande och smakrika grönsaker kallas av italienarna för kallvädersväxter, det vill säga de trivs i ett kyligare klimat, kan skördas långt in på senhösten/vintern och tål också några minusgrader. Perfekt för oss i Sverige! Vi säljer fröer från Gourmetgarage, Runåbergs och EcoGrow. Sortimentet med ekologiska fröer ökar för varje år, även hos oss.

Trädgårdsredskap

Favoritredskapen i trädgården kommer från Karlstad Redskap. Vi säljer dem – svensk tillverkning, fantastisk kvalitet.

Även barnen behöver rejäla redskap. Här finns bland annat krattor och spadar i trä och metall, även de svensktillverkade.

Praktiska och fina trädgårdstillbehör från ELDgarden

Från ELDgraden kommer bland annat det här snygga växtstödet, men också härliga regnvattenmätare och en del annat, både vackert och praktiskt.

Egendesignade brickor och brickbord

En stolthet i butiken är våra fina brickor med tillhörande brickbordsunderreden. Brickorna tillverkas här på Öland av företaget Formpress. De pressas för hand, en och en, av miljöcertifierat björkfanér med laminerat tyg. De underbara tygerna kommer från nedlagda Borås väveri. Smidiga, smakfulla och smarta underreden finns till de runda brickorna. De tillverkas här på gården i ek.

Mirabellgårdens ätbara

I mån av tillgång och efter årstid säljer vi också gårdens egna trädgårdsprodukter, must, marmelad, och vinäger.

Andra Ölandsprodukter kan också få plats på butikshyllorna. Vi är till exempel glada över att kunna sälja närproducerad honung från grannens bigård.

Stålhetta

ormbunke, stensöta, olivbågeportal

Lite rost här och där i trädgården känns både naturligt och vackert, tycker vi. Det rostiga samspelar så fint mot både sten och grönska. Vi är så glada över att kunna erbjuda Stålhettas snygga och annorlunda produkter, som både formges och tillverkas i Sverige, närmare bestämt i Västerbotten. Även Stubbvikens härliga dekorplattor tillverkas i Sverige.

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “BUTIK

  • Marianne

   Hej Sara,
   Kul att du hittat till vår hemsida. Som du säkert förstått har vi endast försäljning i vår fysiska butik på Öland. Din fråga är inte helt enkel att besvara eftersom vi har så många olika sorters krukor med olika tillverkare och priserna varierar. Gemensamt för dem alla är att de tillverkas i Toscana, Italien, av deras bästa lera. En kruka med den volym du frågar efter kostar från ca 600:- och uppåt. Vi har just beställt varor inför 2024 och räknar med att öppna för säsongen till påsk. Då har förhoppningsvis alla krukor levererats. Välkommen till vår butik!
   mvh Marianne

 • Birgitta

  Hej jag besökte er idag och tyckte ni hade väldigt vackra saker. Undrar vad fågelbadet med två fåglar på kanten kostar. Kommer gärna tillbaka för att köpa det.
  Mvh Birgitta

  • Marianne

   Hej! Så kul att du tyckte om våra varor. Fågelbadet kostar 490:-. Varmt välkommen tillbaka! Mvh Marianne