Årets Skördefest på Mirabellgården 26-29/9 2019


Mirabellgården bjuder in till Skördefest under fyra dagar, med start torsdagen den 26:e september.

öppettider
to 26 september 11.00-17.00
fr 27 september 11.00-17.00
lö 28 september 11.00-17.00
sö 29 september 11.00-15.00

Skördebutiken/Skafferiet

Eldrimner certifierat mathantverk

Vi är otroligt glada över att vara certifierade mathantverkare genom Eldrimner Certifierat Mathantverk ©. Certifieringen är viktig för att säkerställa kvalitén på mathantverket. Produkter märkta Eldrimner Certifierat Mathantverk © har förädlats enligt högt ställda krav och du som konsument kan vara säker på att du får en kvalitetsprodukt med naturliga råvaror. Kravet på lokala svenska råvaror, ofta från den egna gården, gör mathantverket både miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart.

mirabeller
nyskördade mirabeller

I år blev skörden av mirabeller betydligt större än förra året, då det mesta torkade bort. Förrådet av syrlig mirabellmarmelad har vi alltså kunnat fylla på.

En del av förra årets äppelskörd förädlades till äppelcidervinäger. Den har lagrats och finns nu på flaska. Årets päronskörd blev inte så stor, men några burkar av vår populära päron/fänkålsmarmelad finns att köpa i butiken. Päron + fänkålsfrön är en smakkombination som ger en väldigt god marmelad till ost.

Musteriet har varit i gång under några veckor. En del av den goda äppelmusten säljer vi i butiken.

Trädgårdsbutiken

Vår vackra toscanska terrakotta kan du förstås alltid titta på, känna på och kanske köpa något av.

Vackra och miljövänliga alternativ att lysa upp i höstmörkret är de Ljusbringare som eldas med vanlig matolja eller svenska bivaxljus. Trädgårdsredskap och mycket annat, både praktiskt och till lyst, finns förstås också i butiken.

Skördefestpriser! Nedsatt pris på vissa krukor. Alla grönsaksfröer säljer vi också med rejäl skördefestrabatt!

Galleri

I samarbete med @kookon_by_sweden visar vi i år ett antal handvävda, japanska sidenkimonos från 1920-1950-talet. Underbart vackra! Sprakande färger och härliga mönster, ett fantastiskt hantverk. Väl värt ett besök.

Även i år har vi glädjen att visa (och sälja) Kookons vackra kuddar sydda av japanska kimonotyger i ull och siden. Man blir lycklig bara av att se dem!

Fika

Vårt lilla ekocafé erbjuder kaffe/te/dricka. Till det en smaskig kaka eller en smörgås med någon av våra goda röror. Lilys/Hannas rawfoodglass finns förstås också, om temperaturen skulle locka till något mer svalkande. Slå dig ner ute i trädgården (om vädret tillåter), i växthuset eller i det mysiga rummet på stenladans övervåning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.