Skördefest på Mirabellgården 28-30/9 2018


Skördefest

Mirabellgården bjuder in till Skördefest under dagarna tre, med start fredagen den 28:e september.

Konstnatten

Upplyst trädgård

Fredag 28/9 öppnar butik, galleri och café klockan 11 och har sedan öppet till långt fram på natten. När skymningen faller tar Konstnattens begivenheter vid. Trädgården blir både vacker, spännande och lite skrämmande. I den (någorlunda) tuktade trädgårdsdelen tänds lampor, ljus och marschaller. Mellan Mirabellgården och granngården Tigården finns en upplyst stig, kantad med spännande figurer. I den nedre, vildare delen av trädgården gömmer sig både det ena och det andra. Den modige kan låna en ficklampa, ta sig runt på upptäcktsfärd och samla skatter, som sedan kan lösas in mot något drickbart i caféet.

Konst

I galleriet visar vi keramik av Christina Larsson, Eva Larssons hästar i stengods och målningar av Pia Lindström-Stenholm. Eva och Christina kommer att finnas på Mirabellgården under skördefesten. I caféet finns målningar av Bengt Winbladh och på den upplysta stigen mellan Mirabellgården och Tigården hittar du fantasifulla järnskulpturer av Horst Eckhardt. I granngården, Tigården, finns fler målningar av Bengt Winbladh. Du har väl inte missat Södra Ölands Konstnatt? Här finns många ställen att besöka och så mycket vackert och spännande att se och beundra.

Mat, Fika & Musik

I vårt lilla ekocafé serveras under dagtid kaffe/te/kaka, som under fredagens konstnatt kompletteras med något matigare. En glad musikertrio, Oland Ramblers, spelar sprittande musik under fredagskvällen.

Skördefesten dagtid

Skördebutiken/Skafferiet

Eldrimner certifierat mathantverk

Vi är så otroligt glada över att nu vara certifierade mathantverkare genom Eldrimner Certifierat Mathantverk ©. Certifieringen är viktig för att säkerställa kvalitén på mathantverket. Produkter märkta Eldrimner Certifierat Mathantverk © har förädlats enligt högt ställda krav och du som konsument kan vara säker på att du får en kvalitetsprodukt med naturliga råvaror. Kravet på lokala svenska råvaror, ofta från den egna gården, gör mathantverket både miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart.

vinäger

Det mesta i köksträdgården är nu skördat. En del av skörden har hamnat i de flaskor och burkar som finns på våra hyllor. Sommarens torka har förstås inneburit att det inte blivit så stora skördar för oss heller. Gurkplantorna var väldigt törstiga och torkade snabbt bort, så favoriten Chiligurka finns det bara ett fåtal burkar av. Mirabellerna blommade fint i våras och bina surrade glatt, men utan regn torkade en stor del av skörden bort. Vi har ändå kunnat fylla på förrådet av syrlig mirabellmarmelad. En del av förra årets fina päronskörd förädlades till päroncidervinäger. Den har lagrats och finns nu på flaska. Även årets päronskörd har varit bra. Det mesta ska bli cider (till vårt eget hushåll), en del kommer att vidarefördas till päroncidervinäger (klar till nästa år) och en del finns på burk i form av päron/fänkålsmarmelad. Päron + fänkålsfrön är en smakkombination som ger en väldigt god marmelad till ost. Den finns förstås i butiken. Musteriet har varit i gång under några veckor. En del av den goda äppelmusten har vi tappat på flaskor som säljs i butiken.

Trädgårdsbutiken

Vackra och rostiga prydnader

Vår vackra toscanska terrakotta kan du förstås alltid titta på, känna på och kanske köpa något av. Trädgårdsredskap och mycket annat, både praktiskt och till lyst, finns förstås också. Nedsatt pris på vissa krukor och andra varor. Alla grönsaksfröer säljer vi också med skördefestrabatt!

Växthus och café

Både café och växthus har bytt om till höstkläder. Under skördefestdagarna har vi även i år glädjen att kunna visa (och sälja) Kookons underbart vackra kuddar sydda av japanska kimonotyger i ull och siden. Man blir lycklig bara av att se dem!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.