Månadsdagboken – juli 2017


juli 2017

Det måste väl ändå vara Rosornas år i år, åtminstone här på Öland. Honungsrosens blomning var fantastisk och doften från de många blommorna svag men ljuvlig. En ros som inte tar lika mycket plats, men som är bedårande med sina många färgskiftningar och sin fina doft är Ghislaine de Feligond. Så har vi de båda kraftfulla systrarna Bugnet, Thérèse och Louise. Båda blommar tidigt och intensivt, men med den trevliga egenskapen att det fortsätter komma nya blommor hela sommaren. Jo, jag börjar bli omvänd, det är trevligt med rosor! Men de ska vara enkla att sköta, friska, robusta och inte kräva en massa pyssel och daltande.

Påfågelöga och blommande oregano

Utan att ha konsulterat väderstatistiken så känns nog det här som en högst normal svensk julimånad. Växlande molnighet, regnskurar, ganska ofta SOL och nästan badvarmt i havet (Östersjön).

Två onsdagseftermiddagar har det varit full aktivitet på Mirabellgården med workshops på temat Kreativt återbruk. Den ena dagen skapades fantasifulla plåtblommor av gamla konservburkar, kapsyler och annat plåtskräp. Veckan efter fick vi en introduktion i Sashiko, en japansk broderiteknik som främst har använts för att lappa och laga kläder på ett vackert sätt. Det blev två härliga dagar med glada, kreativa deltagare och duktiga handledare.

Hildur

Oj, oj, oj så söta de är, våra nya kattungar! Det blev väldigt tomt när våra fyrfota gamlingar lämnade in för ett par år sedan och nu kunde vi inte hålla oss längre. Visst hade vi glömt bort hur högt en katt kan hoppa och klättra, hur mycket som måste undersökas och hur mycket som går i kras. Vem kan ändå motstå en liten ullboll som spinnande kurar ihop sig i famnen?

Summa summarum blev juli som vanligt en intensiv månad med släkt och vänner på besök + butiken öppen varje dag. Många, många trevliga besök har vi haft, förstås av våra nära och kära men också av många glada och nyfikna besökare som har letat sig just till oss, till Mirabellgården. Det är så roligt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.