Månadsdagboken – juni 2017


juni 2017New Dawn efter regnetAlltOmTrädgårds juninummer med ett fint reportage om oss

Årets första snöfria månad!

Ljuvliga försommardagar! Nu växer det så det nästan hörs. De sista lökväxterna, tulpaner och allium, är enormt vackra. Dvärgsyrenen är så snygg med sin runda form, översållad av rosalila blommor. Allt är fortfarande underbart fräscht och grönt. Men,… det kommer inget regn och det råder bevattningsförbud. Någon enstaka millimeter i början av månaden och sedan torrt, torrt. Vattenkanna på vattenkanna töms på det nyplanterade och nysådda. Med köksträdgården går det lite si och så i år. Spenat, rädisor och sallad har vi frossat på, men bönorna vill sig inte riktigt. På månadens sista dag kom till slut regnet och då regnade det rejält. Härligt!

Äntligen fick tomat- gurk- och chiliplantorna komma ner i rejäla krukor i växthuset. De satte genast fart med växandet och blommar nu för fullt. Hoppas de tar igen den förlorade tiden så att vi snart får njuta av alla spännande nya tomatsorter.

Ett gäng textilintresserade damer gästade Mirabellgården under några dagar. Bland annat hann vi med ett uppskattat studiebesök hos duktiga Jeanette Fägnell på företaget Kookon i Färjestaden.

På självaste nationaldagen var det marknad i Mörbylånga och där fanns också vi med ett litet stånd.

I år blir det steg två när det gäller boningshusets andra våning = lägga golv. I början av månaden kom leveransen från Föllinge Golv; 569 löpmeter (1/2 kilometer!), 1,4 ton, som bräda för bräda har lyfts upp till övervåningen. Återstår nu resten av arbetet. Tur att maken L har sommarlov:-)

Äntligen blev den av, resan till Lofoten tillsammans med goda vänner. Vi hade en underbar vecka i ett fantastiskt landskap med mängder av nya fågelbekantskaper och midsommarafton med midnattssol!

I slutet av månaden kom nya numret av AlltOmTrädgård. Det är ju alltid kul med ny trädgårdsinspiration. Extra kul med detta nummer som innehöll ett reportage om Mirabellgården. Fina bilder, nästan så man skulle vilja besöka stället…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.