Öland spirar 12-14 maj! Välkommen till Mirabellgården!


bi och blommande gräslök

Det vårliga, årliga evenemanget Öland Spirar är en höjdpunkt för alla oss älskare av vårens, värmens, blommornas och fåglarnas återkomst. Över hela ön bjuds på små och stora evenemang; för barn, för vuxna, för barnsliga vuxna och för alla andra som vill se och uppleva trädgårdar, djur och natur i den allra första, späda grönskan. Leta upp tidningen ’Öland spirar’ eller klicka dig in på evenemangets hemsida, botanisera bland alla evenemang och välj ut dem som lockar mest. Njut av Öland!

Välkommen till oss på Mirabellgården!

Fredag, lördag, söndag 11.00-16.00

Öppen trädgård

Ströva runt, slå dig ned, prata med oss. Tomten är på knappt 6000 kvadratmeter, med en någorlunda välordnad trädgård nära hus och växthus. Tomten sluttar svagt mot väster och har utsikt över Kalmarsund. Från den rådjurssäkrade köksträdgården kan du följa en klippt stig förbi en liten lekplats och ned mot tomtens vildare delar. Längst ner i sydväst går den att kika över den låga stenmuren och in på granntomten. Här, i ’vilda skogen’, har generationer av barn byggt sina kojor, spår av gamla och nya är lätta att få syn på.

Dagarna till ära har vi också försäljning av fröer, plantor och sticklingar. Många spännande tomatsorter som du inte kan köpa i de vanliga trädgårdsbutikerna + majs, gurka, squash, mexikansk tagetes(!) och mycket annat.

Gårdsbutik

Underbara terracottakrukor till dina finaste växter! Vi importerar vacker och frosttålig terracotta från Toscana i Italien samt är återförsäljare av Cadabra designs snygga krukor från Kreta.

I butiken finns också rejäla och snygga trädgårdsredskap från svenska Karlstad redskap, fina och praktiska trädgårdstillbehör från både ELDgarden och Stålhetta (nytt, nytt) tillsammans med våra egna brickor och brickbord.

På övervåningen i stenladans andra del visar och säljer vi utvalda produkter från MarockoDesign, en Kalmarbaserad webbutik.

Galleri

I vår visas målningar av Gunnar Gauffin och raku (keramik) av Siv Eskilson, båda hemmahörande i Pataholm.

Utomhus återkommer favoriten från höstens skördefest, Horst Eckhardt, med sin sköna och fantasifulla järnskulpturer.

I Tigården, alldeles söder om Mirabellgården, finns konstnären Bengt Winbladh med eget galleri, som också är öppet under Öland Spirar. Du kan gå på en uppklippt stig mellan våra gårdar.

Café

I vårt minicafé serverar vi ekologiskt! Sittplatser finns både utomhus, i växthuset och inomhus i stenladans festlokal.

Övrigt

Gertruds Goda Liv finns på plats med sina underbart läckra fruktremmar och sina fina lammskinnsprodukter

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.