Månadsdagboken – februari 2017


solbadande vintergäck

Nu spirar ett litet hopp om vår även i år. Ljuset har kommit tillbaka och fåglarna har blivit mer högljudda.

Men ack och ve, Mirabellgårdens äpplen är slut. Koltrastarna sörjer. De samlas fortfarande i gryningen och väntar på att ”matte” ska fylla på matförrådet. Kanske får det bli en påse äpplen från matbutiken i alla fall. Fröautomaterna behöver fortfarande fyllas på. Du vet väl att det finns ekologiskt fågelfrö? Finns hos Slåttergubbens. Ekologisk 0dling=mer insekter=mer fåglar!

Hasseln blommar nu för fullt, både trollhasseln med sina rufsiga glada, gula blommor och den vanliga hasseln med sina illröda, men pytte-pyttesmå blommor. En och annan vintergäck och snödroppe syns här och där i trädgårdarna runtomkring. Fortfarande är det kallt, alldeles för kallt.

Mina duktiga odlarvänner visar redan upp knubbiga, fina plantor på sociala medier. Så härligt! Så energigivande! Själv har jag bestämt mig för att inte dra igång någon frösådd alls förrän i slutet av februari. Trots omvårdnad och extrabelysning brukar det bli alldeles för många rangliga, taniga plantor inomhus, långt innan det blivit dags för utplantering. Om jag har lyckats? Sisådär. Det tittar upp en del späd grönska från några odlingstråg. Undrar hur de kom dit?

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.