- En sådan lyx det är att äta egenodlat. 2016 var ett fantastiskt bärår. Vinbärsbuskarna gav med än vad man trodde var möjligt.
- Agretti! Om du inte odlat den tidigare så måste du prova. Extremt lättodlad (åtminstone här på Öland) Vi säljer frö, odlingsråd och receptförslag följer med.
- En spännande italienare är ’Cime di Rapa’, på svenska kallad broccolirybs. En så kallad kallvädersväxt som alltså trivs bra på våra breddgrader.
- Tomatfrossa! Färger, former och smaker finns i ett närmast oändligt utbud. Egenodlat är bäst och definitivt godast!
- Fler och fler ekologiska grönsaksfröer dyker upp hos alla fröleverantörer. Så också hos den anrika italienska Franchi. Vi säljer många spännande sorter.
- Att odla bönor på Öland är ingen konst. Varför inte prova lite annorlunda sorter. Den vackra borlottobönan smakar underbart!
- Gurka och squash växer och växer och… blir ofta alldeles för stora, alldeles för snabbt.
- Squashblomman är inte bara stor och vacker, det är väldigt god att äta också.
- Köksträdgården med sina odlingsbäddar tidigt på säsongen
- Här ska det växa sallad i prydliga rader.
- Röd och grön plocksallad tillsammans med blommande gräslök. En fröjd för ögat tidigt på säsongen.
- Späd bondböna
- Rabarber, en verklig vårprimör. Sätt en upp-och-nervänd hink över plantan när den första röda knölen visar sig, så växer skotten snabbare och blir extra milda och goda.
- Smultron nära entrén är mums för både oss och besökare. Smultronplantor sprider sig med revor och får gärna bli marktäckare på vissa ställen.
- Att odla under nät är bra för många växter, nödvändigt när det gäller kålväxter.
- Nyskördad peppermynta ska torkas. ott som uppiggande te under kommande höst och vinter.
- I väntan på utplantering
- Goda hösthallon på rad
- Påbörjad inhägnad av köksträdgården. Inga rådjur i spenaten från och med nu.
- Svartkål med snömössa. Jo, den var fortfarande god.
- Vinter i den rådjurssäkrade köksträdgården