En sådan lyx det är att äta egenodlat. 2016 var ett fantastiskt bärår. Vinbärsbuskarna gav med än vad man trodde var möjligt.
Agretti! Om du inte odlat den tidigare så måste du prova. Extremt lättodlad (åtminstone här på Öland) Vi säljer frö, odlingsråd och receptförslag följer med.
En spännande italienare är ’Cime di Rapa’, på svenska kallad broccolirybs. En så kallad kallvädersväxt som alltså trivs bra på våra breddgrader.
Tomatfrossa! Färger, former och smaker finns i ett närmast oändligt utbud. Egenodlat är bäst och definitivt godast!
Fler och fler ekologiska grönsaksfröer dyker upp hos alla fröleverantörer. Så också hos den anrika italienska Franchi. Vi säljer många spännande sorter.
Att odla bönor på Öland är ingen konst. Varför inte prova lite annorlunda sorter. Den vackra borlottobönan smakar underbart!
Gurka och squash växer och växer och… blir ofta alldeles för stora, alldeles för snabbt.
Squashblomman är inte bara stor och vacker, det är väldigt god att äta också.
Köksträdgården med sina odlingsbäddar tidigt på säsongen
Här ska det växa sallad i prydliga rader.
Röd och grön plocksallad tillsammans med blommande gräslök. En fröjd för ögat tidigt på säsongen.
Späd bondböna
Rabarber, en verklig vårprimör. Sätt en upp-och-nervänd hink över plantan när den första röda knölen visar sig, så växer skotten snabbare och blir extra milda och goda.
Smultron nära entrén är mums för både oss och besökare. Smultronplantor sprider sig med revor och får gärna bli marktäckare på vissa ställen.
Att odla under nät är bra för många växter, nödvändigt när det gäller kålväxter.
Nyskördad peppermynta ska torkas. ott som uppiggande te under kommande höst och vinter.
I väntan på utplantering
Goda hösthallon på rad
Påbörjad inhägnad av köksträdgården. Inga rådjur i spenaten från och med nu.
Svartkål med snömössa. Jo, den var fortfarande god.