EVENEMANG


2020

Ingenting är sig likt i år. Vi följer utvecklingen av pandemin och anpassar verksamheten allt eftersom. Alla större evenemang under vår och försommar är inställda. 

8-10/5, ÖLAND SPIRAR – INSTÄLLT!

Temadagar-skapardagar

brukar vi ordna under ett par sommareftermiddagar, men i år har vi inte vågat planera några.

25-27/9 ÖLANDS SKÖRDEFEST – kanske/kanske inte, beslut fattas i sommar

 

 

 

2019

18-22/4, PÅSK

Vi öppnar och släpper in våren

10-12/5, ÖLAND SPIRAR

Det här är dagar när det verkligen spirar på hela ön, både i naturen och i våra trädgårdar. Mirabellgården bjuder som vanligt in till öppen trädgård, växt/plantförsäljning, trädgårdscafé och en välfylld butik. I år tänker vi lite extra på våra vänner pollinerarna. Under lördagen bjuds därför alla barn in att tillverka sin egen insektsholk att ta med hem.

Skapande återbruk 3/7 och 24/7

Årets temaeftermiddagar handlar om papper och spill. Pappersspill blir till nya papper. Nya papper viks och dekoreras med annat spill. Hur kul som helst! 

3/7 TEMADAG ’papper – spill och pill’ – PAPPERSTILLVERKNING

Gör ditt eget papper. Kanske blir det ett bokmärke att lägga i boken du ger bort, finaste gratulationskortet, en vacker tavla eller snyggaste omslaget till din dagbok. Eller alltihop.

24/7 TEMADAG ’papper – spill och pill’ – VIK OCH DEKORERA ASKAR

Att vika en ask är lätt. Dekorerad med pärlor, knappar, tyg och annat fint blir den något alldeles extra.

27-29/9, ÖLANDS SKÖRDEFEST

En av Sveriges äldsta, största och mest välbesökta skördefester. Mirabellgården har förstås öppet.

16-17/11, KASTLÖSA JULMARKNAD

Mirabellgården medverkar med sitt mathantverk. Plats; Kastlösa skola.

2018

21/4, TERRACOTTAKRUKANS DAG

Bland alla märkliga ’dagar’ är det nog den här dagen som ligger oss varmast om hjärtat. Idag är det också säsongstart för verksamheten på Mirabellgården.

10/5, VERNISSAGE

Klockan 11 invigs sommarens utställning på Mirabellgården. Årets utställare är Eva Larsson, Christina Larsson och Pia Lindblom-Stenholm

10-13/5, ÖLAND SPIRAR

Det här är verkligen dagar då allt spirar på ön, både i våra trädgårdar och i naturen. Vädret kan det förstås vara både si och så med (vi befinner oss ju i Sverige), men växtkraften är det inget fel på. Mirabellgården bjuder som vanligt in till Öppen trädgård, Växt/plantförsäljning, Trädgårdscafé (det finns mysiga sittplatser inomhus också) och en välfylld Butik.

Tre eftermiddagar med tema ’Se med nya ögon’

6/6 TEMADAG ’Se med nya ögon’ – FENG SHUI I DIN TRÄDGÅRD

Feng Shuikonsult Marianne Jensen Rose kommer till Mirabellgården. Med grund i den gamla kinesiska läran om Feng Shui pratar vi om energiflöden, om balans i färger, former och material. Efter denna eftermiddag kommer vi alldeles säkert att se med nya ögon på våra trädgårdar. Tid för rådgivning kommer att finnas. Anmälan och mer info.

4/7 TEMADAG ’Se med nya ögon’ – KREATIVA BLOMSTERARRANGEMANG

Under kunnig handledning av den duktiga, kreativa och mångsidiga floristen Malin Björkholm skapar vi årets snyggaste blomsterarrangemang till sommarbordet. Efter denna eftermiddag kommer vi att se med nya ögon på växtligheten som omger oss. Anmälan och mer info.

18/7 TEMADAG ’Se med nya ögon’ – FÄRGA NATURLIGT

En spännande eftermiddag där vi provar att färga tyger med både det ena och det andra. Kanske knyter vi in kryddor, bär och frukter, rostiga spikar och annat skräp och lägger sedan våra knyten i vattenbad. Vad blir resultatet? Vilka mönster, vilka färger? Slöjdkonsulent Lotta Bengtson är vår guide och hon kan också berätta mer om olika färgningstekniker. Anmälan och mer info.

1/7 TUSEN TRÄDGÅRDAR

Arrangeras vartannat år över hela landet. Många privatpersoner öppnar denna dag sina trädgårdar för besökare, så passa på. Åk runt, njut och bli inspirerad av allt det gröna och sköna. Länk till alla öppna trädgårdar med beskrivning och kartor finns i rubriken.

Mirabellgården har öppet mellan 10 och 17.

28-30/9 ÖLANDS SKÖRDEFEST

En av Sveriges äldsta, största och mest välbesökta skördefester. Mirabellgården har förstås öppet.

17-18 november KASTLÖSA JULMARKNAD

? december ADVENTSMYS PÅ MIRABELLGÅRDEN

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2017

KASTLÖSA JULMARKNAD 25-26/11

juläpplen

Som en bland många lokala hantverkare kommer Mirabellgården att finnas i Kastlösa skola lördag-söndag 25 och 26 november mellan kl 11 och 16. Här dukar vi upp våra marmelader, tre sorters vinäger, vår egna äppelmust och en del annat ätbart. Våra brickbord med fina och praktiska underreden i trä har vi förstås också tagit med + lite blandat handgjort pynt som passar i juletider. Varmt välkomna!

ADVENT PÅ MIRABELLGÅRDEN 10/12

Filosoferar över julen

Nu har vi bytt ut sommarblommorna mot granris, kottar och ljus. Söndag den 10:e december mellan 12 och 17 bjuder vi på varm äppelglögg (vår egen förstås) och hembakad pepparkaka. Butiken är öppen. Kanske hittar du finaste julklappen här? Välkommen!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2017 – tidigare arrangemang

PÅSK 13-17/4

Vi rivstartar säsongen med att ha öppet i butiken under alla påskdagar, från skärtorsdag till och med annandag påsk. Välfyllda butikshyllor med mycket nytt. Fikamöjlighet

TERRACOTTAKRUKANS DAG 21/4

En av alla dessa konstiga ”dagar” är terracottakrukans dag. Vi tycker förstås att dagen är värd att fira och har flera fina erbjudanden i butiken.

ÖLAND SPIRAR 12-14 maj

Det här är verkligen dagar då allt spirar på ön, både i våra trädgårdar och i naturen. Vädret kan det förstås vara både si och så med (vi befinner oss ju i Sverige), men växtkraften är det inget fel på. Mirabellgården bjuder som vanligt in till Öppen trädgård, Växt/plantförsäljning, Trädgårdscafé (det finns mysiga sittplatser inomhus också) och en välfylld Butik.

ÖPPEN TRÄDGÅRD söndag 2/7,  10-16

I samarbete med SÖT, Södra Ölands Trädgårdsvänner.

SLÖJDDAG 12/7 – BLOMMOR AV PLÅT

Blommor på annat sätt. Vi tillverkar roliga, vackra, hållbara, fantasifulla blommor av plåt under ledning av Lotta Bengtson, utbildad hemslöjdskonsulent. Mer info här.

SLÖJDDAG 19/7 – SASHIKO

Från lump och trasor till konsthantverk. Lär dig laga dina kläder med den japanska broderitekniken Sashiko. Det är hur enkelt som helst och kan bli hur vackert som helst! Mer info här.

ÖLANDS SKÖRDEFEST 29/9-1/10

En av Sveriges äldsta, största och mest välbesökta skördefester. Mirabellgården har förstås öppet. Planeringen för Konst- och Kulturnatten den 30/9 pågår.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.